Om mig

Callie&sadelMitt namn är Patricia Trissan Hadenius, jag är en levnadsglad tjej som bokstavligen är uppväxt i stallet bland hästar på min familjegård. Det var för mig ett självklart val att jobba med hästar och att ha möjlighet att förbättra förutsättningarna för både häst och hästägare är fantastiskt roligt!

Jag har en livslång erfarenhet av hästar och ridsporten och har själv tävlat upp till 135m hoppning, LA dressyr och hade en kort men framgångsrik ponny-trav karriär som barn. Jag har de senaste åren främst haft unghästar då jag tycker det är roligast, det är så spännande att se dom utvecklas. Min familj har även sysslat en del med avel i mindre skara.

Jag har under hösten 2013 läst till Equipment Coach via UPH, en skola som fokuserar på utrustningens helhet. Störst fokus har legat på sadlar men är även utbildad att anpassa träns, bett, skydd osv. Vi har även läst om hästens anatomi för att förstå hur utrustningen påverkar hästens muskler och funktion.

I början av 2014 började jag gå som lärling hos en sadelmakare och blev kvar där i 5 år, jag är så tacksam för all ovärderlig kunskap jag fick lära mig av fantastiskt duktiga Kristin Krantz Peterson innan hon lämnade jordelivet.

Under 2011-2012 läste jag några steg i hästmassage på Axelsson’s för att få en fördjupad kunskap om hur våra fantastiska djur fungerar.

Har under de senaste åren även varit på utbildningar i både Tyskland och Italien inom sadelutprovning och sadelmakeri.